Üdvözöllek kutyás világomban

Kökörcsin alias Pulsatilla grandis vagyok, a KoTe fotel megálmodója és kivitelezője.
Mindig voltak körülöttem kutyák, de első kutyámat, aki egy németjuhász keverék volt, utcán találtam 16 évvel ezelőtt. Két éve nincs velünk, remélem szép élete volt.
Igazi KUTYÁS életem 3 éve kezdődött, amikor Tekila a domináns, öntörvényű vizslalány családunk tagja lett. Ekkor kezdtünk kutyasuliba járni.
Másfél éve jött Koppány a csupaszív óriásvizsla a Futrinka Egyesülettől. Vele én járok suliba, és frizbizünk.
Ez a blog kutyás életem naplója. Saját fejlesztésű kutyacuccaimat is bemutatom, és reményeim szerint (vendég írók segítségével) kutyaképzés, tanítás, állatvédelem is lesz.
Olvasgass kedvedre!
Üdv, Kökörcsin

Sok kicsi sokra megy

2010. január 26., kedd

Megérdemelnek egy posztot!

Sokan vannak/vagyunk, akik szívesen segítenének, de nem tudják, hogyan. Nekik itt egy link. A sok kicsi sokra megy elv itt is érvényesül.

A legnagyobb segítség az, ha felelősen döntesz, és gondoskodsz a társadról. Nem lenne ilyen nagy a baj,

ha egyesével, mindenki így gondolná.

Napi néhány perces "munkával" is segíthetsz. Az állatvédő szervezetek sokat dolgoznak azon, hogy azok a kutyák, macskák stb, akik hozzájuk kerülnek kálváriájuk végéhez, új életük kezdetéhez érjenek. Ebben segíthetsz te is. Hirdesd az ő mentvényeiket ingyenes hirdetési oldalakon, fórumokon, saját oldaladon, munkahelyeden, kutyasulidban stb. Ha környezetedben kutyát keres valaki, legyen kit ajánlanod.

Én is bemutatok most két kutyát, akik már hosszabb ideje ideiglenes befogadónál vannak, megismerték és szeretik őket, de végleges emberüket, családjukat várják.

Defekt a terrier keverék

Csak sportos, jó humorú, következetes gazninak. Ő egy örökmozgó, rohangálásra, játékra bármikor hajlandó, terrieresen kekec találékony kutyus. Minden nap eszébe jut valami meglepetés, unatkozni nem szeret. Várja őt fizikailag és szellemileg lefárasztani képes családját. Bővebben...


Mia a spániel


Mia nem egyszerű eset.  Gyönyörű, kedves, pusziosztó, örök gyerek, pörög-forog-intézkedik. Már azt hihetnénk, álomkutya. De sajnos vannak szituációk, pillanatok (és ezek tényleg nem tartanak tovább néhány percnél), mikor Mia megretten a körülötte lévőktől és ilyenkor védelemként "csíp", morog. Ha ember lenne, talán pánikbetegnek hinnénk, nem tudjuk, kutyáknál van-e ilyen. Mindenképp olyan családot keresünk, ahol rengeteg türelemmel fogadják "elborulását", hisz ilyenkor a hangos szó, esetleg "erőszakosabb" nevelés, csak tovább rontja lelki állapotát. Bővebben... 

Mia és Defekt sorsáról később beszámolok, remélem hamarosan jó hírt hozhatok.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése